En fattig fisker fant denne skatten i havet. Han hadde den under sengen i 10 år – helt til han fant ut hvor mye den var verdt

Palawan, en liten øy på Filippinene har et fantastisk rikt dyreliv i havet. Ca. 45 % av all fisken i hovedstaden Manila kommer herfra. Sjøen rundt øyene er også rikt på noe annet. De er kjent for å ha store mengder østers med perler i.

Ganske nylig kom en fisker til byen med et stort skjell, du gjetter rett, det var en perle inne i skjellet. Den ble raskt vurdert til å være den største perlen funnet noensinne. Den var 60 cm bred, 30 cm lang og veide 34 kg.

worlds-biggest-natural-pearl2


Størrelsesmessig var den mye større enn rekordperlen nedtegnet i Guinness rekordbok, Allahs perle (som også er funnet i samme område). Ikke rart at noen kaller dette landet for «orientens perle».

Den forrige rekordperlen, Allahs perle, ble fisket opp i 1934.

giant-pearl


Det viste seg at mannen hadde funnet denne skatten for mer enn 10 år siden. Under en storm hadde den festet seg til ankeret på båten hans. Fiskeren var overtroisk og oppbevarte den under sengen i håp om at den ville bringe lykke.

Den nye rekordperlen på 34 kg, lurer du på hvor mye den er verdt? Det finner du ut med å gå til neste side! 

worlds-biggest-natural-pearl

via : elitereaders.com


Reply