Hvis kjæledyret ditt trykker hodet mot en hard overflate, ikke ta morsomme bilder av det – ta dyret med til veterinæren! Det er mer alvorlig enn du tror!

Vi elsker kjæledyrene våre og ønsker dem bare alt godt, derfor burde vi ikke undervurdere noen av signalene de sender oss. Noen ganger kan noe som ser morsomt ut egentlig være en alvorlig tilstand som kreves at det handles raskt. Hvis du noen gang legger merke til at hunden eller katta presser hodet mot en hard overflate uten noen spesiell grunn, ta den med til dyrlegen umiddelbart.

Den slags adferd kan være tegn på nervesykdom eller at noe er feil med nervesystemet. Det kan indikere muligheten for følgende sykdommer: hodeskader, hjernehinnebetennelse, kreft, forgiftning, soppinfeksjoner, parasitter og virus. Du må ikke tro at det presse hodet slik er normal adferd – slik som de gjerne gjør når de presser hodet mot beina for å uttrykke følelser.

2


Det er ikke det eneste du bør være bekymret for. Dersom kjæledyret ditt viser symptomene som er beskrevet nedenfor bør du også ta de med til en spesialist: vandre i sirkel uten mål og mening, vandre rundt i rommet mens den gnir snuten mot gulvet eller sitter på gulvet og stirrer i veggen.

 

6

3

4

via : nolocreo.com


Reply