Ekspertene advarer: det er ikke verdt å koke opp vannet i vannkokeren på nytt! Det beste er tømme det ut og erstatte det med frisk vann. Husk dette neste gang du skal koke vann!

Tenk deg om et øyeblikk, hva er det du vanligvis gjør når du skal koke opp vann til te eller kaffe. Fokuser spesielt på hva du gjør med vannet som eventuelt er igjen i kjelen eller vannkokeren. Tømmer du alt sammen ut i vasken eller bare topper du opp med litt nytt vann?

De fleste (inkludert meg selv) velger den siste løsningen. I utgangspunktet kan dette se ut som den beste løsningen. Vi sløser ikke med vann, beskytter miljøet samtidig – og ikke minst, vi sparer penger! Men er det verdt å gjøre dette på bekostning av helsa?

1


Den generelle oppfatningen er at gjentatt oppkoking av vannet minimaliserer eventuelle skadelige bakterier. Det viser seg at stoffer og mineraler som utsettes for gjentatt oppvarming blir giftige.

Men det er ikke alt! Gjenoppvarming fremmer utviklingen av stoffer som er farlige for helsen

– nitrater, fluorider eller arsenikk blir konsentrert. De kommer inn i kroppen i høye konsentrasjoner – sier ernæringsspesialist Julie Harrison fra nettstedet thesun.co.uk

2

woda

via : thesun.co.uk


Reply